Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digital speilrefleks til «lavpris»

Digitale speilreflekskameraer er ikke lenger bare for profesjonelle fotografer. Med EOS 300D sikter Canon på forbrukermarkedet.

Eos d300
(London/Itavisen.no) Canon kaller det et tidskille i det digitale bildets historie. EOS 300D er et 6,3 megapixel digitalt speilreflekskamera som leveres med 18-55 objektiv for like under 12.000 kroner. I følge Canon er dette den største fotonyheten siden lanseringen av AE1 i 1976.

Spesifikasjonene på kameraet skal være omtrent de samme som på proffmodellen D10.

Strategisk

– Canon forventer 400-500% vekst i det digitale speilreflekskamera markedet fra 2002 til 2003 når det gjelder volum, sier Tom Larsen, produktsjef hos Canon Norge. «EOS 300D vil spille en strategisk nøkkelrolle i denne veksten. – Ved å lansere Canon EOS 300D på dette nivået, legger Canon bevisst EOS-digitalteknologien i hendene på den vanlige forbruker. Dette er et tidspunkt da det er stadig større etterspørsel etter digitalkameraer med høy yteevne, sier Larsen.

Arven etter AE1

EOS 300D har syvpunkts, rask autofokus med 2,5 bilder per sekund, 35-sones lysmåling og DIGIC bildeprosessor. Akkurat som AE1 i 1976 utløste en revolusjon når det gjaldt speilreflekskameraer ved å være verdens første kamera med innebygd mikrocomputer, tror Canon at EOS 300D vil bli sett på som det øyeblikket i historien da speilrefleksmarkedet ugjenkallelig skiftet til digitalteknologi.

Behold gamle objektiver

EOS 300D fungerer problemfritt med alle Canons EF-objektiver, som det for tiden finnes mer enn 60 ulike typer av. En sensor i APS-C format gir kameraet en forstørring som er 1.6x større enn for 35mm filmformat. For at EOS 300D-brukerene skal få et zoom område som tilsvarer 28-90 mm på de filmbaserte EOS kameraene , er det utviklet et nytt EF-S 18-55 f/3.5-5.6 objektiv. Dette objektivet kan kun brukes på EOS 300D.

CMOS

Kameraet har en 6.3 megapiksel CMOS sensor som er nesten identisk med den som finnes i EOS 10D. Ved å koble EOS 300D direkte til kompatible fotoskrivere via en standard USB-kabel kan du skrive ut bilder rett fra kameraet. Et 1,8» LCD-display brukes til å velge og se bilder som skal skrives ut og innstille utskriftsvariabler. EOS 300D er det første digitale EOS-kamera som støtter den leverandøruavhengige PictBridge utskriftsstandarden allerede fra lanseringsdato.

Kameraet vil være i salg fra midten av september.