Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk IT-selskap med verdensnyhet

Det norske selskapet Imagine noWire AS har utviklet en høyttalende konferansetelefon for mobile brukere.

imagine2U2
Egentlig er det ikke noen telefon, men en høyttalende enhet med innbygget mikrofon til bruk sammen med en Bluetooth mobiltelefon.

Enheten veier 235 gram og leveres med bæreveske.

Enkelt

Å koble konferanseenheten til en mobiltelefon er ikke noe hokus pokus. Enheten støtter headsetprofilen og kan brukes sammen med alle eksisterende Bluetooth-telefoner.

Produseres i Norge

Da Itavisen fikk prøve enheten var den ennå ikke satt i produksjon, men i følge Daglig Leder i Imagine noWire, Erlend Brekke, vil produksjonen starte allerede i månedsskiftet august september. Målet er å produsere 10.000 enheter i løpet av det første året. All produksjon skal foregå i Norge, nærmere bestemt ved Toten Produkter.

Utviklingssjef Geir Solem sier produksjon i Norge ikke vil gi uforholdsmessig dyre enheter. – Slike produkter lar seg godt produsere i Norge bare man tenker på det i utviklingen, sier Solem. Med det mener han at selve enheten må være relativt ukomplisert å montere.

Komponentene kjøper selskapet direkte fra fabrikker i Asia, og på den måten er det mulig å holde kostnadene nede. – Ved å gå direkte på fabrikk og ikke via en agent kan vi også spesifisere våre egne krav, sier Solem.

Fra IrDA til Bluetooth

Selskapet Imagine noWire har sitt utspring i bedriften Gemini Communications som utviklet en konferanseløsning basert på infrarøde enheter. Selv mener Brekke den nye løsningen er langt mer praktisk for mobilt bruk. Her er langt færre komponenter, justeringen av lyd er enklere og du slipper å passe på at du har overganger til alle mulige typer telefoner.

Dessuten koster den nye løsningen, som heter Imagine 2U2, langt mindre enn forløperen.

God lyd

Selve konferanseenheten ser litt ut som en forvokst datamus. Den har et lite betjeningspanel og et gitter som skjuler mikrofon og høyttaler. Den innbygde bluetooth-antennen på 6,5 cm sørger for at du får god kontakt mellom konferanseenheten og telefonen, også dersom du beveger deg litt rundt i rommet.

Vi kunne selv konstatere at lydkvaliteten er god, både på inngående og utgående lyd. Her er ingen ubehagelig susing eller skjemmende GSM-støy. GSM-støy kan imidlertid oppstå dersom mobiltelefonen har dårlig dekning og befinner seg helt inntil konferanseenheten.

Begge hender på rattet

Ettersom konferanseenheten kan lades opp både på batterier, med nettstrøm og på 12V er det heller ikke noe i veien for å bruke settet i hytta, i campingvogna, i båten eller i bilen. Med en festebrakett fungerer settet faktisk som et fullgodt håndfrisett for bil til en pris godt under det du må betale om du vil ha Bluetooth håndfrisett fast montert i bilen.

God batterikapasitet

Fullt oppladet har settet en taletid på 24 timer og en standbytid på godt over to uker.

Settet har ikke digital signalprosessor (DSP) men er støyskjermet på en noe enklere, rimeligere og mindre strømkrevende måte, sier Solem.

– No strings attatched

Prisen er satt til 2.395 kroner +mva. Det er om lag en tredel av hva Geminisettet koster. – Du sparer nok penger til at du kan kjøpe deg en ekstra mobiltelefon med bluetooth og fortsatt komme billigere unna, sier salgssjef i Imagine noWire, Per Knutsen med et smil..og så har vi varemerkebeskyttet vår slogan «No strings attatched», tilføyer Brekke.

Stikkord: Mobil