Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hack et engangskamera!

Fotobutikken vil at du skal komme tilbake for å «framkalle» de digitale bildene fra engangskameraet. Men det finnes en annen måte…

Dakota engangskamera
Digitale engangskameraer er ennå ikke hverdagskost hos norske fotohandlere. Men i USA er det etter hvert flere som prøver seg med det. Forretningsideen er at du kjøper et kamera for ca. en hundrelapp. Dette inkluderer «framkalling» – det vil si papirbilder fra det innebygde minnekortet.

Tok ut bildene selv

Noen uforbederlige hackere bestemte seg likevel for å gjøre jobben selv. Signaturene Andy888 og Will49 på forumet til den utmerkede digitalkamera-nettstedet Dpreview.com forklarer hvordan de åpnet kameraet, tok ut minnebrikken og fant bildene.

Hvor mye vits det var i dette, skal forbli usagt. Uansett var resultatet av «fangsten»nedslående. Med 1 Megapiksel snakker vi om en bildekvalitet som mer ligner på oljemaleri enn foto…

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde