Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Longhorn blir litt skummelt

– Longhorn vil være så forskjellig fra tidligere versjoner av Windows at det kanskje tar et par år å venne seg til det, sier Microsoft-frontfigur Gates.

På Microsofts årlige analytikermøte forrige ville ikke Bill Gates bekrefte det tidligere utsagnet fra selskapet om at neste versjon av Windows, kodenavn Longhorn, skulle lanseres i 2005.

Lover store forandringer

Men derimot gjorde han sitt beste for å øke spenningen om produktet, og presiserte at det her var så mye nytt at det nok ville ta et par år før verdens PC-brukere vente seg til det, skriver IDG News.

– Longhorn er litt skremmende…Vi har vært villige til å forandre ting. Longhorn vil føre med seg veldig mange oppgraderinger fra alle hold, men det kan nok ta litt å få innført disse, sa Gates.

Vil ikke framskynde lansering

Microsoft har allerede lovet nye versjoner av så og si hele sin programvareflåte, inkludert Office-pakken, spesialtilpasset for Longhorn. En betaversjon av operativsystemet er ventet i løpet av 2003.

– Longhorn er innovativt, og det er veldig mye arbeid som går inn i å bestemme hva som skal inkluderes. Vi trenger en «big bang»-lansering for å tenne folk. Hvis vi dropper noen av innovasjonene for å kunne lansere tidligere så forsinker vi bare et av de storartete elementene, understreker Gates.

Stikkord: programvare, windows