Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fildeling i de fleste bedrifter

Alle større bedrifter har fildelingsapplikasjoner installert, viser en ny rapport. Et gratisprogram lar deg sjekke hva dine ansatte bruker.

FTP Warez piratkopiering
Bedrifter blir stadig kontaktet av RIAA og representanter fra film- og platebransjen med advarsler om søksmål, og de fleste ville nok helst sett at ansatte ikke benyttet seg av fildelingsprogrammer på jobbmaskinene.

Kanadiske AssetMetrix Research Labs har undersøkt over 175.000 PCer fra over 560 selskaper innen diverse industrier på jakt etter nettopp slik programvare, og konkluderer med at så godt som ingen større bedrifter er fri for applikasjoner som Kazaa, og Grokster.

I et selskap med over tusen PCer bruker typisk 80 av de ansatte P2P (Peer-2-peer) fildelingsprogrammer, som igjen fører til hundrevis av gigabyte med nedlastet musikk, filmer og programvare på firmaets nett, hevder undersøkelsen.

Hovedkonklusjonene fra AssetMetrix:

  • P2P-applikasjoner finnes i 77 prosent av alle bedrifter
  • Enkelte bedrifter har P2P-programmer applikasjoner på så mange som 58 prosent av sine PCer.
  • Alle selskaper med over 500 PCer har fildelingsprogrammer på sine systemer, med en gjennomsnittlig penetrasjon på mellom 2.15 og 8.38 prosent.

Gratis-sjekk for bedrifter

AssetMetrix benytter samtidig anledningen til å tilby sin P2P-Tracker, en tjeneste som hjelper bedrifter kartlegge nøyaktig hva som foregår av fildelingsaktivitet på sine maskiner.

Programmet gjenkjenner og identifiserer 260 variasjoner av 60 P2P-programmer – inkludert Kazaa, Morpheus, Grokster og Soulseek – og gir samtidig oversikt over antall nedlastinger og mengden harddiskplass som slukes opp av disse filene.

AssetMetrix sier P2P-Tracker vil være gratis tilgjengelig fra selskapets hjemmeside frem til 31. august 2003.

Stikkord: fildeling, internett