Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Commodore 64 relanseres

Ironstone Partners ønsker å gjenoppta kontroll over et merkenavn som forlengst har løpt løpsk på nettet.

Commodore 64
Ironstone Partners har lisensiert Commodore 64, datamaskinen som revolusjonerte hjemmePC-markedet på 80-tallet, fra Tulip Computers.

Betalingsportal og ny logo

Nå sier selskapet at de planlegger å ta seg betalt for C64-produkter, blant annet gjennom en betalingsbasert nettportal.

Ironstone planlegger samtidig å introdusere en ny modifisert C64-logo. Den nye grafikken skal være 90 prosent lik den gamle, og tanken er å bruke den for å differensiere mellom «gamle» og «nye» Commodore-produkter og -nettsteder.

Vil gå etter emulator-selgere

Det ligger altså i kortene at Ironstone ønsker å utnytte C64-lisensen sin maksimalt, og derfor ønsker selskapet også å stramme opp bruken av merkenavnet som nå er i fritt omløp på tusentalls fanstyrte nettsteder og forhandlere.

Men i første omgang lover Ironstone å kun rette sine juridiske skyts mot de som tjener penger på uautorisert salg av C64-produkter

– Vi vil forbli venner med det eksisterende fans-nettverket, og fantastiske nettsteder som Lemon64 vil vi ikke stenge. Men det er flere selskaper der ute som selger C64-emulatorer og spill. Det burde de ikke, sier Darren Melbourne i Ironstone til CNet News.

Se forøvrig pressemeldingen fra Tulip

Stikkord: internett, Maskinvare, spilltester