nettsex på skjerm

Annonse


Hacker presser sex-industrien

nettsex på skjermTruslene er framsatt av en hacker som kaller seg Deepsy. Denne personen hater åpenbart sexindustrien. Men det er neppe bare idealisme som driver ham eller henne. Vedkommende vil også ha penger – 1500 dollar (litt under 11 000 kroner) pr. nettsted er kravet.

Liker ikke politi

De som utsettes for truslene er ikke akkurat de første som går til politiet med sine problemer.

– Prøv å gå til FBI og fortell at du driver nettstedet analsex.com, sier en fortvilet, men anonym pornowebmaster til Wired.com.

– Urovekkende

Minst en sex-aktør har likevel tatt mot til seg og gått til politiet, etter å ha fått 745 millioner falske oppkall på nettstedet sitt i løpet av ett døgn. Dette skjedde etter at nettstedet nektet å betale Deepsy.

Annonse


– Slik utpressing har vi ikke sett før. Det er en urovekkende utvikling, sier Tom Hymes, redaktør for AVN Online, et bransjeorgan for den amerikanske nettsex-industrien.

– Feil bransje

De som kjenner sexindustrien mener at hackeren kan ha valgt feil bransje å true. Det er kjent at deler av bransjen har tette bånd med ulike former for mafia.

Forfatteren Luke Ford, som har skrevet boka A History of X: 100 Years of Sex in Film mener at Deepsy har grunn til å frykte for sitt liv.

– Noen av disse Internett-folkene er villig til å drepe for saker som dette, sier han til Wired.

Det kan se ut som han har rett. For på en av bransjens interne nyhetsgrupper dukket forleden denne meldingen opp: «Fucking blackmailing shitface must die.»

Annonse