Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Prescott-detaljer lekket

Den nye Prescott-prosessoren fra Intel kommer med 3,4 GHz i første utgave. Samtidig kommer en strømsnill utgave for bærbare.

Intel vil selv ikke kommentere opplysningene, som News.com har fått tilgang til.

Intels taushet er noe underlig, siden opplysningene kom fra en offisiell Intel-kilde. Men selve informasjonen er altså ikke offisiell ennå.

Navnebytte?

Den første Prescott-prosessoren med 3,4 GHz hastighet kommer i fjerde kvartal. Den er ustyrt med 1 MB cache – mot 512 KB som dagens Pentium 4-prosessorer har. En 3,6 GHz-utgave kommer på nyåret 2004.

Det er fortsatt uklart om Intel vil beholde navnet Pentium, eller om kodebetegnelsen Prescott blir det endelige navnet. Men endringene i arkitekturen er såpass omfattende at det utvilsomt forsvarer et navnebytte.

Førsteutgaven ventes å ligge på 637 dollar i USA.

Celeron og bærbar

For de med litt mindre penger, er det kanskje vel så gode nyheter at en 2,7 GHz-utgave av Celeron kommer mot slutten av august.

Dothan, som trolig vil bli kalt Pentium MK når den kommer seinhøstes, er en ekstremt liten og strømsnill 1,8 GHz-prosessor ment for Notebook og sub-Notebook markedet. Prisen ventes å være lik Prescott.

Stikkord: Maskinvare