Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt Windows-hull

Microsoft har oppdaget et nytt hull i Windows som gir hackere mulighet til å sette om en lure-side på nettet for å skaffe seg adgang til systemet ditt.

Hullet gjelder alle versjoner av Windows bortsett fra den Server 2003, dersom denne kjører i såkalt ESC (Enhanced Security Configuration)-modus. Det gjør det nye operativsystemet i utgangspunktet, så dersom man ikke aktivt har endret det, skulle man være trygg.

Kritisk

De andre versjonene av Windows – fra 98SE til og med XP – er utsatt for inntrengere dersom man ikke laster ned den siste plasterlappen fra Microsoft. Selskapet anser feilen som kritisk, og anbefaler alle å laste ned så fort som mulig.

Hullet henger sammen med en feil i måten konvertert til HTML. En bestemt instruksjon til HTML-oversetteren kan lure Windows til å utføre handlinger som bare en innlogget bruker skal ha rett til å gjøre.

Nettbanker?

For å oppnå dette, må inntrengeren sette opp en lure-side på nettet og få deg til å gå inn på denne siden.

Microsoft sier ikke noe spesifikt om hva slags beskyttede nettsteder dette gjelder – om det for eksempel kan berøre nettbanker.

Stikkord: internett, programvare, virus, windows