Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hete rykter om ny Siemens

De hevder det er Siemens neste mobiltelefon med innbygget kamera og større fargeskjerm. Vi tillater oss å tvile.

ST55
Disse bildene av det som angivelig skal være den nye Siemens ST55 har skapt stor debatt i nyhetsgrupper på nettet. Enkelte mener å vite at dette er modellen ST55, og at den skal ha kamera og stor fargeskjerm med 65.000 farger.

Lite sannsynlig

Vi tillater oss å tvile på at disse bildene faktisk viser en Siemens. Årsaken er først og fremst at vi ikke gjenkjenner noen av særtrekkene fra tidligere Siemensmodeller i telefonen på bildene. Med designsjef Uli Skrypalles klare uttalelser om evolusjon fremfor revolusjon fremstår telefonen på bildet som et stilbrudd som ikke er forenlig med Siemens filosofi.

Slik bildet fortoner seg ser dette ut som en godt arrangert bløff. Fasongen på telefonen er som en blåkopi av T68. Den bryter så radikalt med Siemens designkonsept at vi rett og slett ikke har noen tro på at dette er et Siemensprodukt.

SEM

Navigasjonsknappen er også av samme type som Sony Ericsson bruker. Siemens har hele tiden satset på en stor vippeknapp. Den karakteristiske sirkelen rundt displayet, slik Siemens har på alle sine nye modeller, er heller ikke å ane på dette bildet. Dessuten mangler den Siemens-logo og modellbetegnelse. Selv utløsermekanismen for batteridekselet er annerledes enn det vi kjenner fra Siemens.

T-Mobile

Telefonen har T-mobile-logo. Det kan tyde på at vi snakker om et produkt som er laget spesielt for salg til T-mobiles kunder. Skulle det være tilfelle er vi fristet til å tro at denne telefonen er et OEM-produkt fra en eller annen «Mikke Mus-produsent» i Asia. Og i så fall snakker vi om en produsent som har vært freidig nok til å rappe det meste av designet fra Sony Ericssons suksessmodell T68i.

Av andre ting vi har fått høre om mobilen er at den mangler Bluetooth og IrDA.

Stikkord: Mobil