Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Advarer mot Epson-skrivere

Det nederlandske forbrukerrådet advarer mot å kjøpe blekkskrivere fra Epson. Brikken som skal måle blekknivå jukser.

epson
I følge tyske Consumentenbond skal Epson ha utstyrt sine blekkskrivere med en brikke som teller hvor mange utskrifter du har gjort, i stedet for å sjekke hvor mye blekk du faktisk har på blekkpatronene.

Ikke tom

Resultatet er at skriveren slutter å virke og forlanger nytt blekk, selv om du i virkeligheten kunne kjørt rundt 50 utskrifter til, skriver the Register.

Det er andre gang på kort tid at større organisasjoner råder forbrukere til ikke å velge Epson. Sist var da det britiske forbrukerrådet i sitt magasin «Wich?» anbefalte sine lesere å heller velge rimeligere alternativer. Årsaken var den samme.

Sjelden

Det er svært sjelden at det nederlandske forbrukerrådet advarer mot et spesielt varemerke. Tidligere har internettselskapet Superweb og kabelselskapet UPC hatt den samme fornøyelsen.

Fordyrer

Brikken det er snakk om gjør at du ikke får tatt flere utskrifter når du har passert et visst antall. Samtidig gjør den det så godt som umulig å benytte refill på blekkpatronene, noe som kunne redusert kostnadene ved utskrift betydelig.

Epson tilbakeviser påstanden og hevder brikken bare er der for å hindre at skriveren går tom for blekk. Brikken vil fra 2006 være totalforbudt i EU.

Stikkord: Maskinvare