Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samsung SGH-V200

Dette er en klapp-telefon med fargeskjerm og innbygget kamera.

Kameraet sitter i hengslingen og kan dreies 180 grader slik at du kan velge om du vil la linsen peke mot deg eller fra deg. Skjermen kan vise 65.000 farger og er noe av det skarpeste vi har sett.

Ellers har telefonen utvendig skjerm som viser klokken med store tall i tillegg til dag og dato. Her kommer også informasjon om mottatte meldinger og tapte anrop.

Bedre meny

Menyen er forbedret siden lanseringen av T100. Mens du tidligere bladde sideveis i gardinmenyene ruller du nå opp eller ned. Hvert tema har sin side, mens forrige og neste tema vises øverst og nederst på skjermen. Menynavigeringen gjøres på en fireveis vippeknapp med en i-tast i midten. Det er fristende å bruke denne midttasten til å gjøre valg med, men av en eller annen grunn er det ikke mulig.

Hurtigtaster

I-tasten fungerer kun som snarvei til WAP-applikasjonen i standby-modus. Valgene i menyen gjøres ved hjelp av to taster under skjermen. Disse har ulike funksjoner alt etter hvor i menyen du befinner deg.

Mellom disse knappene sitter en lys blå tast med bilde av et fotoapparat. Et trykk på denne og du er i kameramenyen.

Menyene fungerer ellers bra og er intuitive nok til at du kan klare deg uten bruksanvisning.

Skjerm

Skjermen i SGH-V200 er på 128×160 punkter. Når du slår på telefonen flyr en animert sommerfugl over skjermen og setter seg på en blomst. Fargene og bildet er imponerende. Men dessverre er skjermen i svakeste laget for sollys.

T9

Knappene er glatte og sitter så tett at det ikke er noe mellomrom mellom dem. Det gjør at du må venne deg til tastene før du får fart på SMS-tekstingen. Telefonen har for øvrig T9, men uten mulighet for tilpasning gjennom lagring av egne ord eller uttrykk.

Den kan sende lange SMS med inntil 918 tegn. På telefoner uten mulighet for kobling av SMS vil meldingen komme frem som deler med inntil 160 tegn. Du må også betale for flere meldinger, hver gang du overskrider grensen på 160 tegn.

Lyd

Lydkvaliteten i telefonen er god, hengslingen er presis og klaffen er relativt grei å åpne med en hånd.

Rundt skjermen ligger et sølvfarget speil. Lekkert, men litt vanskelig å holde fritt for fingermerker og smuss.

Diskolys

På lokket sitter en lampe som blinker i grønt, rødt og blått. Ved innkommende samtale blinker lampen som det reneste diskolys i ulike farger og i takt med ringetonen.

Kameraet tar gode bilder med en oppløsning på inntil 288×352 punkter. Men bildene kan ikke sendes til skriver eller annen telefon via Ir-porten. Du kan imidlertid sende dem som MMS eller til en e-postadresse.

Matrix

Samsung SGH-V200 er markedsført som Matrix-telefon i Norge. Men den har ingen ting å gjøre med telefonen vi faktisk ser i Matrix-filmen.

Vi er heller ikke udelt positive til kameraplasseringen på V200. Plasseringen i hengslingen får hengselen til å virke overdimmensjonert. Dreiehjulet er ikke videre elegant, og Samsungs logo er plassert på et skilt som stikker frem fra telefonen og har litt ubehagelige kanter. Den utvendige antennen er også relativt lang og spiss.

Stikkord: Mobil, testprodukt