Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tekno-babbel skremmer kunder

Folk flest skjønner ikke bæret av teknisk sjargong som megaherz, Bluetooth og MP3. Det viser en ny undersøkelse fra AMD.

AMD Athlon
Undersøkelsen, som ble lagt fram under en konferanse i Stockholm i helga, konkluderer med at de mange bokstavkombinasjonene og tekniske uttrykkene som forekommer i IT-verdenen skremmer folk fra å kjøpe nytt utstyr.

Bare 3 % svarte riktig

Rapporten er utarbeidet av AMD, som er nummer to på prosessorer i verden nest etter Intel. Den baserer seg på 1500 intervjuer med forbrukere i Kina, Japan, Storbritannia og USA.

Bare tre prosent svarte riktig på alle spørsmålene om hva ulike tekniske begreper betyr. Folk flest synes rett og slett det er for komplisert å skille mellom DVD+R/RW og DVD-R/RW (i den grad de vet hva noe av det er), Bluetooth, Wi-Fi eller DVR (Digital Video Recorder).

Venter med å kjøpe

De som har minst kunnskaper om slike begreper venter i det lengste med å kjøpe inn teknisk utstyr til hjemmet. For eksempel svarte 47 prosent av de med lavest poengsum at de vil utsette å kjøpe digitalkamera fordi de oppfatter det som for komplisert å bruke dem.

På den annen side er de med høyest forståelse av begrepene de mest ivrige kjøperne. Hele 87 prosent av de som planlegger kjøp av harddiskbasert videoopptaker neste måned disponerer allerede PC. Og 80 prosent av de som planlegger kjøp av DVD-spiller har allerede PC installert hjemme.

Stikkord: Maskinvare