Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Linux-konflikt til Japan

SCO kan ikke sitte rolig å se på at de store innen japansk elektronikk dannet sin egen Linux-organisasjon (CELF).

Dell linux
SCO Group, som har saksøkt IBM og truer med å saksøke 1500 andre Linux-brukende/selgende selskaper for å ha stjålet kode fra deres UnixWare, er sterkt bekymret over at asiatiske storselskaper som Sony, Samsung og Toshiba har dannet et eget Linux-forum.

Vil snakke til rette

I følge EETimes har SCO-sjefen Darl McBride derfor bebudet en reise til Japan for å snakke elektronikkindustrien til rette. McBride snakker flytende japansk, og kjenner etter flere lengre opphold i landet trolig inngående til hvordan man gir japanske toppsjefer en skrape uten at de mister ansikt.

Dannelsen av CELF (Consumer Electronics Linux Forum) er etter mange Linux-tilhengeres mening et sterkt signal om to ting: At Microsoft ikke skal få innpass i embedded-markedet og at de store innen elektronikkbransjen ikke aksepterer det mange mener er buskagitasjon fra SCO.

– Ikke eventyrere

– Disse åtte selskapene er ikke akkurat kjent som eventyrere, og de ville ikke gjøre dette om de trodde det ville bli juridiske problemer. Det re rett og slett en markering av hvor viktig Linux har blitt for dem, sier direktør Victor Yodaiken i det amerikanske selskapet FSMLabs, som lager sanntidsapplikasjoner for Linux.

Men selv om SCO både blir latterliggjort, utskjelt og til dels ignorert, finnes det også stemmer som gir dem rett.

– Grunn til å skjelve

– De 1500 selskapene som har mottatt brev fra SCO har virkelig grunn til å engste seg. Bevisene deres virker veldig overbevisende, sier forskeren Rob Enderle i Giga Information Group. Han har på uavhengig grunnlag sammenlignet Linux-koden med UnixWare-koden, og kommet fram til at det er snakk om ordrett kopi for hver tredje linje i koden – skrivefeil inkludert.

Stikkord: linux, programvare