Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kazaa-søksmål avvist

Kazaa kan ikke saksøke underholdningsindustrien for proteksjonisme. Det har en amerikansk domstol avgjort.

Selskapet som distribuerer fildelingsprogrammet Kazaa, Sharman Networks, saksøkte de største plateselskapene og filmstudioene etter at de samme selskapene hadde saksøkt Kazaa for å bidra til at deres kopibeskyttede materiale ble gjort fritt tilgjengelig på Internett.

Feil bransje

Men domsstolen tar ikke stilling til om Sharman Networks har gjort noe galt eller ikke. Den viser bare til at selskapet distribuerer programvare for fildeling, mens musikk- og filmindustrien distribuerer underholdning. Sharman Networks kan ikke hevde de stenges ute fra et marked de ikke opererer i, slår dommer Stephen W. Wilson i den føderale domstolen i Los Angeles fast.

Siste mulighet

Avgjørelsen stenger ikke for Sharmans mulighet for å gå til sak på vegne av partneren Altnet. Sharman hevder musikkbransjen har gått sammen om å hindre at Altnet skulle få lisens på videresalg av musikk, fordi de fryktet at Altnet ville bli en konkurrent til deres egne online-tjenester.

Stikkord: fildeling, internett