iMac 17 tommer

Annonse


Adobe dropper Mac-støtte

iMac 17 tommerBegrunnelsen for å droppe Mac er at Adobe har skrevet om hele Premiere fra bunnen av, og at det ikke lenger er noe å tjene på å utvikle Premiere for Mac. Adobe After Effects, som brukes for å lage effekter til video, kommer imidlertid til å ha Mac-støtte også i versjon 6.0.

Bedre på lyd

Adobe gir også de som liker å jobbe med lyden på filmene sine en opptur når de bygger inn Audition i Premiere. Adobe kjøpte nylig Syntrillium, og Audition er programmet som tidligere het Cool Edit Pro.

Final Cut

At Adobe dropper Mac er nok et prestisjenederlag for Mac, men for brukerne betyr det ikke all verden. Apple har sine egne videoredigeringsprodukter i programvareserien Final Cut.

– Når Apple lanserer sin egen programvare gjør de markedet for tredjepartsutviklere langt mindre. Jeg tror Apple vil få se at stadig flere dropper Mac fra fremtidige utgivelser, sier David Trescot i Adobe til News.com.

Mindre mangfold

Ulempen for Mac-brukeren er selvsagt at de med tiden vil få stadig færre alternativer å velge mellom.

Annonse