Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Xbox-hackere truer Microsoft

Entusiaster forlanger at Microsoft gjør det offisielt mulig å kjøre Linux på Xbox, hvis ikke slipper de en uoffisiell hack løs på nettet.

Linux Xbox
En gruppe Xbox-fiklere går ut med en oppfordring («utpressing» er forsåvidt også dekkende) til Microsoft om å selv gjøre et offisielt lasteprogram for Linux tilgjengelig for spillkonsollen.

Alternativet, sier den anonyme gruppen, er at de selv slipper sin hack-versjon av Xbox Linux ut til alle og enhver. Dette vil blant annet gjøre det lettere å gjøre Xbox-maskinen i stand til å kjøre piratkopierte spill, noe som vil kunne unngås hvis Microsoft i stedet slipper sin egne offisielle Linux Loader (nødvendig for å laste inn Linux på Xbox), skriver australienske ZDNet News.

Et par ukers frist

Gruppen sier de vil publisere sin Linux hack, som utnytter et sikkerhetshull avdekket i James Bond-spillet 007 Agent Under Fire, på nettet innen få uker…såfremt Microsoft altså ikke bukker under for kravene og serverer sin egen versjon.

Microsoft later ikke til å ha kommentert saken utover at piratkopieringsavdelingen er satt på saken.

Stikkord: linux, programvare, spilltester, xbox