Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Winamp 5 på vei

Winamp 2 og Winamp 3 konkurrerer med hverandre, men har begge mistet popularitet den siste tiden. Senere i år slås de sammen til Winamp 5.

Winamp 3 skin

Målinger gjort av Nielsen/NetRatings viser at både Windows Media Player, RealOne og Quicktime er langt mere brukt enn den engang så populære Winamp-spilleren.

Winamp 3 slo heller ikke like godt an som utvikleren Nullsoft hadde håpet på, til tross for både videoavspilling og det avanserte og svært fleksible Wasabi-grensesnittet, som gjør det mulig å skreddersy og fikle med design og plug-ins til det absurde.

For innviklet

Men det viser seg at mange faktisk syntes Winamp 3 ble for mye av det gode, og valgte å holde seg til den litt mer strømlinjeformede og lettere Winamp 2, som det fortsatt utvikles nye versjoner av (se Classic Winamp).

Winamp 5 i 2003

Nullsoft har allerede stanset support-apparatet sitt for Wasabi, og velger tydeligvis nå og ta konsekvensene av feedbacken fra sine brukere.

Neste store versjon av Winamp, som ventes klar senere i år, blir derfor en sammenslåing av Winamp 2 og Winamp 3…som Nullsoft på snedig vis har valgt å kalle Winamp 5 (2+3=5).

Winamp 5 skal beholde mye av det slanke og lettkjørte designet til Winamp 2, men også inkludere visse elementer fra Wasabi-grensesnittet, ifølge CNet News,

Stikkord: lydogbilde, programvare