Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spam-kritikk mot MSN

Microsoft har lansert en stor kampanje mot spam. Nå hevder mange at de bør rydde opp på hjemmebane først.

epost spam junkmail
Microsoft har bebudet rettslige skritt mot spammere, og nylig sendte Bill Gates ut et brev om selskapets kamp mot spam til kunder. Brevet kom etter at Bill Gates hadde tatt kraftig til orde mot spam i en spalte han skrev i avisa Wall Street Journal.

Microsoft-servere syndere

Eksperter som News.com har snakket med mener imidlertid at en stor del av verdens uønskede mail stammer fra Microsofts egne servere.

I tillegg mener mange at både MSNs mailtjeneste og mail/planleggingsprogrammet Outlook bidrar til å øke mengden spam.

Hull i MSN

I MSNs mailtjeneste er det mulig å åpne en konto med et falskt eller stjålet kredittkort, sende lassevis med spam og deretter stenge kontoen før kortet blir belastet, oppdaget og svartelistet. Denne prosessen kan gjentas mange ganger om dagen av en enkelt person, mener spam-eksperten John Levine.

Derimot får Hotmail ros for ha innført rutiner som utelukker automatiske tjenester. Du må bevise at du er menneske før du slipper inn. I tillegg har Hotmail innført en grense for hvor mye mail som kan ligge i postkassen hver dag.

Stikkord: internett