Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Strømførende lokalnett godkjent

Går alt som 802.3af Task Force ønsker, vil den vanlige nettverkskabelen bli vår nye universelle strømkabel.

RJ45 nettverkskabel

Strøm blir allerede forsynt over Ethernet til en del produkter innen Voice Over IP, WLAN og IP-sikkerhet. Nå blir 802.3af endelig godkjent som standard av bransjeorganisasjonen IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

– 802.3af vil bli den første globale strømstandarden. Tusenvis av nye og innovative produkter vil utnytte robustheten og påliteligheten til Ethernet med strøm i samme tilkobling, sier Steve Carlson, formann i 802.3af Task Froce.

Fullstendige spesifikasjoner på standarden skal publiseres innen 11. juli 2003, ifølge EE Times.

RJ45 tar over

– Etter hvert som strømførende Ethernet blir standard i bedrifters IT-miljø vil behovet for å drasse rundt på forskjellig strømplugger bli eliminert. I stedet vil RJ45 (vanlig nettverkskabel) bli den universale strømledningen, spår Amir Lehr, visepresident i teknologiselskapet PowerDsine, som har tatt en aktiv del i utviklingen av standarden.

For mer informasjon om 802.3af, klikk HER .

Annonse
Stikkord: Maskinvare