Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Musikk-senator pirat selv

Den frittalende amerikanske antipirat-senatoren Orrin Hatch bruker selv piratvare på sitt eget nettsted.

Senator Orrin Hatch
I følge Wired.com bruker senatorens nettsted en JavaScript-løsning fra det britiske selskapet Milonic Solutions.

Ikke-kommersielt

Dette programmet kan fritt brukes privat og til ukommersiell virksomhet. Noe senatoren trolig kvalifiserer for, siden dette ikke er nettstedet der han selger sine egne plater med kristen sang og musikkm, men hans offisielle nettsted som politiker. Men uansett må han tegne lisens – noe han ikke har gjort.

– Ironisk!

Senatoren, som har tatt til orde for å ødelegge PC-ene til folk som driver med eller benytter seg av piratvare, er imidlertid i «godt» selskap. Flyselskapet Continental bruker også programvare fra Milonic, uten verken å betale for det eller å ha fylt ut lisensskjemaet.

I følge Wired kan det se ut som den ansvarlige for senatorens nettsted har prøvd å skjule at de bruker Millonic etter at media fattet interesse for saken. Eneste kommentar fra senatorens kontor er «Jaså? Det var ironisk!»….

Stikkord: internett, lydogbilde