Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft døper om PocketPC OS

Microsoft har skiftet navn på operativsystemet PocketPC. Fra nå av heter det Windows Mobile.

Windows Mobile Pocket PC
Navneskiftet kommer ikke som noen stor bombe, og ordet «Mobile» har stått på PDA-skjermen i flere år (der har det riktig nok stått Microsoft Mobile, og ikke Windows Mobile).

Virvar

Men like vel er vi ikke overbevist om at navneskiftet vil fjerne all forvirring, i alle fall ikke over natten. For begrepet Pocket PC vil bestå, og Windows CE, som tidligere var navnet på operativsystemet vil fortsatt være merkenavn for Microsofts CE embedded OS. I tillegg finnes det ulike varianter av Microsofts PocketPC, som Phone Edition, som igjen ikke har noe med Microsoft SmartPhone 2002 å gjøre (vel, bortsett fra i kjernen da).

Enklere

Men fra nå av heter hele rukkelet Windows Mobile. Det skal gjøre markedsføringen enklere for Microsoft, samtidig som Windows-navnet er velkjent blant PC-brukere verden over. Og om du skulle lure, så er de nye PocketPC en maskin med Windows Mobile midleware som kjører på Windows CE.NET 4.2 og inkluderer .NET rammeverk i ROM.

Annonse
Stikkord: Mobil