Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia skrinla engangsmobiler

Nokia hadde i sin tid planer om å lage engangsmobiler. Men avtaler mellom teleselskapene om bruk av hverandres nett ødela markedet.

Pekka Ala-Pietillä
(Helsinki/ITavisen.no):– I dag har så godt som alle egen mobiltelefon. Hvem trenger en engangsmobil da, spør Nokiadirektør Pekka Ala-Pietillä, før han selv kommer med svaret. – Det måtte være reisende som kommer til et sted der mobiltelefonene deres ikke har støtte i nettverkene. Slike steder blir det stadig færre av, legger han til.

Mange utfordringer

Men Ala-Pietillä innrømmer at Nokia har snust på dette markedet. I dag er han imidlertid overbevist om at engangsmobilene aldri vil se dagens lys. I tillegg til at markedet skrumper inn, så er det også en del andre utfordringer rundt denne typen telefoner. Det går på miljøhensyn, og det dreier seg om mer tekniske ting, som om telefonene skal være begrenset til utgående samtaler osv.

– Vi ser ikke lenger på dette som et interessant marked, og det kommer sannsynlig vis aldri noen engangsmobil fra Nokia, sier Ala-Pietillä til ITavisen.no.

Annonse
Stikkord: Mobil