Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Linux en terrortrussel

Linux og åpen kildekode setter land som Libya og Nord-Korea i stand til å drive våpenutvikling på høyt nivå, hevder SCO.

Dell linux
Påstanden er en del av søksmålet som SCO har tatt ut mot IBM. I et tillegg som ble offentliggjort i natt, brukes terrortrusselen som argument.

– Torvalds har skylda

Ved å gjøre operativsystemer med multiprosessor-støtte tilgjengelig i land som USA har innført eksportrestriksjoner mot, bidrar Linux og åpen kode direkte til å sette disse landene i stand til å drive våpenforskning på høyt nivå, heter det. Landene som nevnes er Nord-Korea, Libya. Syria, Iran og Cuba.

Hittil har Linux- «pappa» Linus Torvalds gått fri fra anklagene. Men nå retter SCO skytset også mot ham. De mener at han er uvillig til å identifisere opphavet til kildekoden som brukes i Linux.

– Vil jobbe hardt

Torvalds sier på sin side i et e-postbrev til News.com at han og andre Linux-utviklere vil jobbe ekstremt hardt for å identifisere alle eksempler på tyveri av kode som SCO måtte trekke fram. Men at det så langt ikke foreligger noen slike eksempler.

Verken Linus Torvalds eller andre profilerte Linux-personer er omfattet av søksmålet så langt. Men SCO prøver åpenbart å diskreditere hele Linux-fenomenet. Derfor er det kanskje ikke så underlig at de elegant unnlater å nevne at de selv var med på å utvikle Linux-varianten Caldera i sin tid.

Fra 1 til 3 milliarder dollar

Opprinnelig var søksmålet mot IBM på en milliard dollar. Nå er beløpet hevet til tre milliarder dollar – om lag 20 milliarder norske kroner. Som allerede annonsert krever også SCO at IBM stanser salget av sine AIX Unix-servere.

Stikkord: linux, programvare