Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Husransaking hos eks-telesjef

Økokrim gjorde i går dokumentbeslag hjemme hos den tidligere BaneTele-sjefen og kjente mobilgründeren Trygve Tamburstuen (bildet).

Foto: Jørgen berner Ross
Økokrim mistenker utroskap mot arbeidsgiver. – En Kafka-prosess, sier Tamburstuen selv.

Rentefritt lån

Trygve Tamburstuen forlot i fjor høst toppstillingen i BaneTele etter avdekkinger om at Tamburstuen hadde gitt et rentefritt lån til et selskap svogeren kontrollerte, samt andre forhold. Saken fikk svært bred omtale i Dagens Næringsliv, og var en betydelig belastning for hele selskapet.

Men først nå banker Økokrim på døren, etter en anmeldelse fra BaneTele. Bakgrunnen for etterforskningen Økokrim nå har startet er en rapport fra PricewaterhouseCoopers om Tamburstuens disponeringer i selskapet, melder Dagens Næringsliv. Rapporten ble overbrakt BaneTeles nye styre 13. februar.

– Ikke noe å skjule

Tamburstuen understreker at han ikke har noe å skjule. – Jeg opplever det som en Kafta-prosess. det er åtte måneder siden PwC startet sitt arbeid. Hadde jeg hatt noe å skjule, så ville jeg hatt åtte måneder til å gjøre det, sier Tamburstuen. Hans advokat forteller at det er blitt tatt ut siktelse på utroskap, men uten noen nærmere redegjørelse. Økokrim vil ikke kommentere saken.