Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spam kidnapper PC-en

Viruset Backdoor-AVF gjør PC-en din til en spam-sentral. Det er snakk om en reglerett kidnapping av maskinen din.

epost spam junkmail

Nye metoder

Spammere blir stadig mer oppfinnsomme. De bruker nå datavirus til å øke spredningen av spam, og for å skjule sin identitet.

Sikkerhetsfirmaet MessageLabs mener den store økningen i datavirus og spam i det siste, skyldes blant annet at spammere bruker nye metoder for å spre spam. De bruker en spesiell type datavirus, trojanere, for å lage bakdører i datamaskiner verden rundt, og dermed kidnappe maskiner til eget bruk. Et eksempel på slike trojanere er BackDoor-AVF.

Utgjør 65 prosent

Spam utgjør nå omtrent halvparten av alle e-postmeldinger i verden. Dette er plagsomt og tidkrevende for brukere, samt kostbart for bedrifter. MessageLabs antar at 65 prosent av all spam blir sendt fra maskiner som er blitt kidnappet.

Spammere bruker nå bakdører til å ødelegge Internett med spredning av porno og andre uønskede meldinger. Du får også tilbud om å kjøpe det ene og det andre. En del slike tilbud, hvis ikke mesterparten av dem, har vist seg å være ren svindel. Mange brukere lar seg dessverre lure.

Litt lavere hastighet

Datavirus pleier som regel å spre seg på Internett ved å sende seg videre til alle i offerets adressebok. AVF gjør dette annerledes.

AVF installerer en bakdør i datamaskiner, og bruker denne bakdøren til å sende spam derfra, uten at brukeren er klar over dette. Det eneste brukeren vil eventuelt merke, er at hastigheten på Internett-forbindelsen blir litt dårligere. Bakdøren gjør det praktisk talt umulig å spore opprinnelsen til spam som spres på denne måten.


(Denne artikkelen er levert av hardware.no.)

Annonse
Stikkord: internett, virus