Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony Ericsson t610

T610 har fått den tøffe oppgaven med å erstatte Sony Ericssons suksessmodell t68i. Det fikser den med glans!

Her er det alt du fant i t68i, i tillegg til mer minne, 32 kanaler flerstemte ringetoner, bedre skjerm, bedre bluetoothstøtte (støtter flere profiler) og Java.

Knallskjerm

Sony Ericsson har valgt å beholde navigasjonsknappen, som på t610 er firkantet. Denne navigeringsknappen er 5-veis, og kan altså brukes for å gjøre valg inne i menyene.

Skjermen er betydelig større enn på t68i, med 128×160 punkter og dessuten har den fått bedre oppløsning og bedre fargedybde. Begge deler trengtes, for t68i hadde unektelig noen svakheter i forhold til fremvisning av bilder.

Helt konge

T610 er kanskje den mest avanserte telefonen som finnes på markedet, i alle fall om vi ser bort fra de spesielle PDA-telefonene som P800 og Nokia 9210i.

Designet er av den typen du enten elsker eller hater. I vårt testpanel har oppfatningene av designet spriket mer enn det som er vanlig. Mens enkelte synes det enkle designet med sort og grått er lekkert, er det andre som synes telefonen mangler særpreg.

Kamera

T610 er en kameramobil som kan ta bilder med 288×352 punkter i høyeste oppløsning, eller 120×160 punkter i laveste. Kameraet har også «nattmodus» som lar deg ta bilder under dårlige lysforhold. Du kan også velge effektene svart-hvitt, negativ og sepia, uten at det gjør bildene særlig mye bedre. Denne telefonen tar altså ikke like høyoppløste bilder som P800 eller Nokia 3610, men tilsvarende det du får med Nokia 7250.

Skjermen på t610 kan vise over 65.000 farger, og telefonen er med det helt i toppskiktet.

Plukkliste

Siden skjermen er så stor, er tastene henvist til et lite område nederst på fronten. Det at alle tastene sitter såpass lavt gjør at det krever noe tilvenning å skrive raske SMS. Her får du også opp en plukkliste når du skriver ved hjelp av T9, slik at du enkelt kan bytte til det ordet du trenger dersom ordboken kommer opp med feil forslag.

Snarveier

I tillegg til 5-veistast har telefonen to navigasjonsknapper under skjermen. Disse har ulike funksjoner avhengig av hvilken applikasjon som er åpen. Under disse navigasjonsknappene finnes en «angreknapp» som tar deg ett og ett skritt tilbake i menyen. Telefonen har også direkteknapper på siden som lar deg aktivisere kamerafunksjonen eller gå på Internett med bare ett tastetrykk.

Funksjoner

Ellers er t610 en telefon det er gøy å eie. Den er rett og slett stappfull av funksjoner, og vi kan bare kort nevne 1900-bånd (for bruk i USA og deler av Asia), kamera, Bluetooth, Java, GPRS, WAP 2.0, HSCSD (raskere data gjennom kobling av flere linjer), stemmestyring, e-post, kalender, stoppeklokke, PC-synkronisering og mye mer.

Solid inntrykk

Etter at problemet med høyttalersus ble løst har telefonen også gode lydkvaliteter. T610 virker solid sammensatt, og det at den har fått deksler i børstet aluminium skaper et eksklusivt inntrykk. Størrelsesmessig er t610 omtrent identisk med forgjengeren t68i.

Stikkord: Mobil, testprodukt