Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Panasonic GD 87

Panasonic GD 87 har vært på markedet en stund. Panasonic kaller selv modellen for «Mobile Camera».

Det er ikke uten grunn, for Panasonic var den første produsenten som klarte å levere en «normal» telefon med innbygget kamera. Mens konkurrentenes modeller var både store og tunge viste Panasonic at det var mulig å lage en telefon med kamera uten at det gikk ut over designet.

Antenne

Panasonic GD 87 er en flipp-telefon med utvendig antenne. Slike antenner er ikke det mest sexy vi vet om, men la gå. I praktisk bruk merker du lite til antenna, og utvendig antenne gir bedre radiofølsomhet.

Aktiv TFT

Panasonic GD 87 er en mobiltelefon som skiller seg fra resten av modellen på markedet ved at den har en usedvanlig god skjerm med mulighet for å vise 65.000 farger. Av telefonene på markedet i dag er det ingen, med unntak av Samsung, som klarer å gjengi farger så klart og intenst som GD 87. Dette kommer til uttrykk både gjennom menyene og når du ser på bildene du har tatt med telefonen.

God ergonomi

Tastene på telefonen er glatte, men plasseringen gjør at det er lett å skrive inn tekst. Navigasjonen går også greit, med ikonbaserte menyer som leder til tekstbaserte undermenyer.

Små bilder

Kameraet tar bilder som lagres i telefonen, og med 1 MB tilgjengelig minne kunne en tro at det fort ble trangt om plassen i bildefolderen. Men bildefilene er små og tar liten plass. Egentlig kan en spørre seg om ikke bildene er litt for små. 132×176 punkter er greit nok i MMS (bildemeldinger mellom mobiltelefoner), men det blir snaut om du skal sende bildet til en PC via e-post.

E-post

Med det samme vi er inne på e-post tar vi med at GD 87 har en brukbar e-postleser. Den er på ingen måte fullverdig, men den gir deg en viss peiling på hva du har mottatt av e-post, og om det dreier seg om begrensede meldinger i tekstformat kan du greit laste ned og lese meldingene på telefonen.

Lokk

Kameralinsen finner du på telefonens lokk. Her sitter også et display som viser klokke og batterieffekt. Her ser du også hvem det er som ringer deg. Fargen i displayet kan stilles slik at det skifter etter hvem det er som forsøker å nå deg. Dessuten finnes det på lokket en liten knapp som kan brukes som kamerautløser, og det finnes et speil, for den som liker å ta selvportretter. Dessuten er IrDA-porten plassert på lokket. Det er en plassering som er noe upraktisk med tanke på at de fleste PC-er har Ir-porten plassert på siden.

Klangfull

Panasonic var først ute med flerstemte ringetoner, og på GD 87 er de kommet opp i 16 kanaler. Det gir mulighet for å kjøre nokså avanserte ringetoner. Dessuten er høyttaleren i telefonen god.

Ingen helproff

Alt i alt er GD 87 en funksjonsrik telefon med sitt kamera, MMS og e-post. Men vi savner å kunne synkronisere avtaleboken og adresseregisteret med PIM-en i PC-en. Du kan riktig nok legge inn avtaler og kontakter fra en PC, men da må du skrive inn en og en oppføring.

Bluetooth hadde selvsagt heller ikke vært av veien, selv om vi fortsatt er på et stadium der de fleste knapt aner hva de skal bruke en slik funksjon til.

Alt i alt en telefon som først og fremst passer for den som liker å snakke og å sende meldinger. For de tyngste proffbrukerne faller den litt igjennom.

Stikkord: Mobil, testprodukt