Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med programvare til TV

Microsoft har planer om å slippe en programvareplattform spesialdesignet for utvikling av digitale TV-tjenester.

TVTool
Programvaren består av to elementer. Det ene plasseres hos avsenderen av digitale TV-signaler, mens det andre sitter i mottakerens kabelboks. Programvaren lar innholdsleverandørene lage interaktive menyer og programtablåer som vises på skjermen.

Digitale tjenester

Den skal også gjøre det lettvint å utvikle «video on demand»-løsninger der du kan sitte i din egen stue og hente leiefilmer direkte til TV-en når du selv ønsker det. På samme måte kan annonsører komme i en mer direkte kommunikasjon med TV-kanalens seere.

Lignende programvare og tjenester finnes allerede, men det er første gang Microsoft lanserer en komplett produktpakke.

Riktig timing

– Microsoft har i 10 år jobbet for å komme på banen i forbindelse med digitale TV-tjenester, men til nå har alle forsøk vært fånyttes. Selskapet har jobbet med de gale tingene på gal tid, men dette er det mest lovende fremstøtet Microsoft har gjort til nå, sier Josh Bernoff i Forrester Research.

Med den nye programvaren vil sluttbrukeren kunne bestille filmer eller TV-programmer som de ser når de selv ønsker det. De kan ta pause eller spole frem og tilbake, sier Ed Graczyk, markedsdirektør i Microsoft TV.

Annonse
Stikkord: lydogbilde