Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samarbeid om «Instant Messaging»

Som en del av fredsavtalen mellom AOL og Microsoft lover gigantene å samarbeide om kortmeldingstjenester.

MSN Messenger
Instant Messaging (IM) er navnet på en type programmer der medlemmer i en gruppe kan sjekke hvem i gruppen som er på nett og sende kjappe meldinger til hverandre.

Låst

Men i motsetning til e-post som kan sendes på tvers av plattformer og e-postklienter, er Instant Messaging låst til samtaler mellom brukere med samme programmet på PC-en.

Det finnes riktig nok tredjeparts programvare som gjør det mulig å koble brukere i ulike grupper sammen, slik at for eksempel en MSN Messenger-bruker og en ICQ-bruker kan snakke sammen. (ICQ= I Seek You).

Men brukere flest vil ha det så enkelt som mulig og mange har pushet på for å få leverandørene til å åpne dørene for hverandre. Nå ser det ut til at det kan gå mot en løsning mellom de to største konkurrentene Microsoft og America Online (AOL).

Sikkerhet

AOL har lenge motsatt seg å åpne sine IM-servere, fordi de mener det kan gå på brukernes sikkerhet løs. Kritikere har imidlertid hevdet at AOL frykter konkurranse og vil beskytte sin posisjon som markedsledende ved å utestenge andre.

I april hadde AOL, som også eier ICQ, til sammen 59,2 millioner brukere. Microsoft MSN hadde 23,6 millioner, mens Yahoo hadde 19,1 millioner brukere.

FCC

Det er det amerikanske motstykket til Post og teletilsynet, FCC, som har forlangt at AOL åpner for interoperabilitet før FCC tillater at AOL tilbyr videotjenester i sin meldingsklient.

Annonse
Stikkord: internett