Annonse


Blir størst på onlinefoto

Eurofoto AS, som er en av de største aktørene innen online fototjenester i Norden, har kjøpt ut privatdelen av det Norsk Aller-eide Mine Bilder AS. Samtidig går Norsk Aller AS tungt inn i Eurofoto. Fra 1. juli 2003 vil en samlet online fototjeneste bli lokalisert hos Eurofoto i Breim, Sogn og Fjordane. Mine Bilders proffavdeling i Oslo vil fortsette med å betjene bedriftsmarkedet.

– Det er vårt område som vokser mest blant kommersielle Internett-tjenester i Norge, sier styreformann Atle Hauge i Eurofoto til ITavisen.no.

Billigere enn hjemme-utskrift

Både Eurofoto og Mine Bilder har hatt sukess med å levere ferdig utskrevne papirbilder, både fra innsendte filer og analog film. Dette på tross av at skannere og skrivere koster stadig mindre.

– Prisen pr. bilde ved utskrifter hjemme ligger typisk på fire-fem kroner. Mens vår ligger på om lag to kroner. Dessuten er det mange som ikke gidder å bruke tid på å skrive ut bildene sine selv. De synes det er enklere å sende filene til oss og få ferdige kopier tilbake, sier Hauge.

Kundene kan også få bildene sine skrevet ut på alt fra gigantiske plakater til t-skjorter og kaffekopper. Slikt er unektelig vanskelig å få til med skriveren hjemme.

Annonse