Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Blir størst på onlinefoto

Eurofoto og Mine Bilder har til sammen 160 000 kunder. Når de nå slår seg sammen, har de rundt 60 prosent av markedet for online-fremkalling.

Eurofoto AS, som er en av de største aktørene innen online fototjenester i Norden, har kjøpt ut privatdelen av det Norsk Aller-eide Mine Bilder AS. Samtidig går Norsk Aller AS tungt inn i Eurofoto. Fra 1. juli 2003 vil en samlet online fototjeneste bli lokalisert hos Eurofoto i Breim, Sogn og Fjordane. Mine Bilders proffavdeling i Oslo vil fortsette med å betjene bedriftsmarkedet.

– Det er vårt område som vokser mest blant kommersielle Internett-tjenester i Norge, sier styreformann Atle Hauge i Eurofoto til ITavisen.no.

Billigere enn hjemme-utskrift

Både Eurofoto og Mine Bilder har hatt sukess med å levere ferdig utskrevne papirbilder, både fra innsendte filer og analog film. Dette på tross av at skannere og skrivere koster stadig mindre.

– Prisen pr. bilde ved utskrifter hjemme ligger typisk på fire-fem kroner. Mens vår ligger på om lag to kroner. Dessuten er det mange som ikke gidder å bruke tid på å skrive ut bildene sine selv. De synes det er enklere å sende filene til oss og få ferdige kopier tilbake, sier Hauge.

Kundene kan også få bildene sine skrevet ut på alt fra gigantiske plakater til t-skjorter og kaffekopper. Slikt er unektelig vanskelig å få til med skriveren hjemme.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde