Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Også ATi beskyldt for 3DMark-«juks»

Nvidia ser ut til å ha fiklet med driverne sine for å gjøre det bedre i benchmark-resultater. Storkonkurrent ATi beskyldes nå også for å ikke spille helt rent.

3DMark 2003
(Denne artikkelen har blitt oppdatert 30. mai)

Det ble nylig avslørt at grafikkbrikkeprodusent Nvidia skrev inn rutiner i sine drivere spesifikt for at deres prosessorer skulle yte bedre i det populære syntetiske benchmark-programmet 3DMark 2003.

Men det viser seg nå også at ATi kan ha gjort noe lignende med sine egne drivere. Dette skal ha gått fram av testresultater utført med en ny «anti-juks» versjon av 3DMark2003, der ytelsen på en såkalt cellshader-test (Gametest 4) med ATis kort falt med hele 10 prosent.

legger kortene på bordet

ATi har innrømmet at deres drivere tar hensyn til 3DMark 2003, og at shader-rutinene blir endret for å yte bedre i benchmark-programmet.

Det er naturligvis en vanlig oppfatning at driveroptimaliseringer som ikke gir noen økt ytelse i faktiske spill eller programmer – kun i benchmarks – i beste fall er en sløsing med utviklerressurser, om ikke direkte uetisk.

Men det er likevel vanskelig å trekke linjene mellom juks og «lovlige» driveroppdateringer. Se artikkelen på ExtremeTech for mer inngående informasjon.

Stikkord: Maskinvare, spilltester