Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pirat-razzia mot Eterra

Politiet har gjennomført en storstilt razzia mot IT-selskapet Eterra. De ansatte skal ha distribuert tusenvis av film- og musikkfiler.

Piratfilm
Dette skriver Dagens Næringsliv og dn.no i dag.

I følge politiet skal mer enn 70 ansatte være involvert, men bare fire av dem er foreløpig siktet etter åndsverkloven.

Distribusjon

I følge loven er det tillatt å laste ned musikk og filmer til privat bruk, selv om disse i utgangspunktet er ulovlig kopiert og distribuert.

Det er imidlertid ulovlig å videredistribuere slikt materiale. Og det er det politiet mener at de Eterra-ansatte har gjort.

Eterra er et selskap i Merkantildata-gruppen og beskjeftiger seg med datasikkerhet.

Får beholde jobben

Ledelsen har vurdert oppsigelser av de involverte, men har kommet til at de skal få beholde jobben. De fire siktede har likevel blitt suspendert.

Det var Norsk Videogramforening, som organiserer distributører av DVD- og videofilm her i landet, som tipset politiet om virksomheten. Razziaen ble gjennomført for noen uker siden, men har blitt kjent først nå.

«Dopingskandale»

Sæmund Fiskvik i platebransjeorganisasjonen IFPI Norge sammenligner avsløringene med en dopingskandale i «Rikets tilstand»-klassen. Bare at det nå kan være sant…

– Jeg er helt målløs. Eterra er et av landets dataflaggskip. Det er omtrent som om Bjørn Dæhlie skulle dope seg. Hvis politiet bekrefter disse opplysningene, vil det bli en sivil ertsatningssak, sier Fiskvik til Dagens Næringsliv.

Stikkord: lydogbilde