Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Opera for Mac i dag

Bare fire måneder etter at Opera antydet at det kunne bli slutt på utviklingen av Opera for Mac, kommer lik vel en ny versjon.

Opera fast forward
Til tross for sine mange gode kvaliteter har Opera bare en beskjeden andel av nettlesermarkedet. Og av de som bruker Opera er det bare et lite mindretall som benytter Opera for Mac. Så da Apple i januar lanserte sin egen nettleser «Safari» truet Operadirektør Jon von Tetzchner med å droppe Mac fra sin fremtidige satsning.

Apple beskrev uttalelsene fra Opera som «sure oppstøt».

Lettvint

For en måneds tid siden kom imidlertid Opera frem til at en ny kodebase ville gjøre det tilstrekkelig lettvint å produsere ulike versjoner av Opera for ulike operativsystemer, og at det derfor likevel ville bli satset på versjoner også for Mac.

Og nå er den altså klar. I en e-post skriver Operas Pål Hvistendahl at den nye Mac-versjonen slippes i dag, torsdag.

Stikkord: programvare