Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Begravelsesbyrå med web-kamera

Et amerikansk byrå overfører begravelser «live» på Internett. Så kan du gå i begravelse uten å måtte gå fra jobben.

Begravelse
Hensikten med direkteoverføring fra begravelser er å gi alle en anledning til å delta, selv om de befinner seg på et annet kontinent eller av andre grunner er avskåret fra å stille opp personlig.

Elektronisk kondolanse

– De som deltar elektronisk kan også skrive seg inn i en kondolanseprotokoll på nettet, eller sende kondolanser som e-post, sier Ross Johnson, PR-sjef i selskapet Chapelview Online. Chapelview Online overfører begravelser for syv begravelsesbyråer i South Dakota.

I tillegg til å følge begravelsesseremonien direkte kan de som ønsker det senere klikke seg inn på byråets sider og se det hele i reprise, skriver Associated Press.

Skeptisk

Men ikke alle begravelsesagenter er like positive. – Hele vitsen med en begravelse er jo at folk møter frem og er samlet om å ta avskjed. Håndtrykk, små nikk og samtale er nødvendig, og det får du ikke til via nettbegravelse, sier Tim Wingen, også han begravelsesagent.- Mamma fikk 40.000 treff?Det Wingen frykter er at folk skal følge nettbegravelser i stedet for å møte frem, fordi det er enklere. -Skal det bli slik: Hei! Mammas begravelse fikk 40.000 treff? I en begravelse skal man stille opp og være tilstede for hverandre. Mange familier setter også pris på å treffe noen de kanskje ikke har sett på flere år, sier Wingen.

Men for eldre, syke, innsatte og andre som er fysisk avskåret fra å stille opp kan det være et alternativ.

Annonse