Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny PC-generasjon lanseres i dag

Dell, Gateway og flere andre PC-produsenter lanserer maskiner med nye brikkesett og prosessorer i dag.

Barn og PC
Brikkesettet ved navn 865-serien (tidligere kalt Springdale), akselererer strømmen av data mellom prosessoren og ulike maskinkomponenter, noe som blant annet skal gi bedre grafikk og bedre ytelse i programmer som for eksempel lyd- og videoredigering.

Rimelig

Et lignende brikkesett, 875P, ble lansert i april, men bare i et begrenset antall toppspekkede PC-er. Det nye settet vil få langt større spredning, og kommer i maskiner med priser godt under 10.000 kroner. Lanseringen av Pentium 4 3,2GHz vil føre til ytterligere prisreduksjon.

Dell og IBM vi benytte det nye brikkesettet i maskiner som er om lag 60 prosent mindre enn standard stasjonære PC-er, skriver Cnet.

To kanaler

Blant fordelene med 865 er at produsentene kan bygge desktopmaskiner med to kanaler med DDR DRAM-minne, en funksjjon som minner om det som finnes på arbeidsstasjoner og som øker mengden data som maskinen kan ta imot samtidig.

Kjappere buss

I tillegg er systembussen, som forbinder prosessoren til minnet, atskillig raskere. Mens den i dagens Pentium 4 er 533MHz vil den nå være på 800 MHz.

Maskinene jobber også med 400 MHz DDR Dram, mot 266 MHz DDR DRAM i eksisterende P4-maskiner.

Annonse
Stikkord: Maskinvare