Hopp til navigasjon Hopp til innhold

De 10 beste fra E3 2003

E3 2003: Vi har sett bøttevis av spill på årets E3-messe i Los Angeles. Her er de vi gleder oss mest til.

E3 2003 logo ITavisen
Årets Electronic Entertainment Expo er over for denne gang. Den store spillmessen trakk til seg over 62 000 deltakerer fra over 80 land, og befestet seg igjen som den klart viktigste begivenheten inne spillbransjen.

Vi har satt sammen vår egen lille favoritt-liste fra messen, med en rangert oversikt over de titlene som vekket spesiell interesse og som vi gleder oss aller mest til å tilbringe mer kvalitetstid med.

Nå må det samtidig understrekes at det faktisk ble vist over 1300 nye spill og produkter på E3 2003, og det ble naturligvis ikke tid til å se på alle sammen. Derfor må følgende liste naturligvis være som høyst subjektiv å regne, og vit at messegulvet var stappfull av andre titler som også fortjente store doser oppmerksomhet.

 1. Half-Life 2 (PC, Xbox)
  Valve Software stjal showet med sin über-imponerende demonstrasjon av HL2. Den nye grafikkmotoren Source vil sette nye standarder innen 3D-spilling, og det beste av alt er at PC-versjonen lanseres allerede til høsten!
  September 2003

 2. Fable (Xbox)
  Tidligere kjent som «Project Ego». Denne humoristiske og nyskapende tittelen fra Peter Molyneux og utvikler Big Blue Box ligger an til å bli tidens solo-rollespill. Klarer du ditt neste oppdrag på under tre minutter i bare underbuksa, uten å bruke en eneste healing potion?
  Vinter 2003

 3. Halo 2 (Xbox)
  Det første Halo-spillet står fremdeles som en av storfavorittene på Xbox, og det vi hittil har sett fra etterfølgeren lover ekstremt bra. Halo 2 stiller klart blant de aller mest etterlengtede actionspillene for tiden, spesielt siden Doom III ikke ble vist på E3 i år.
  2004

 4. Need For Speed Underground (PC, PS2, Cube, Xbox)
  Neste generasjon i Need For Speed-serien ligger an til å bli en fulltreffer. Heftig drag- og streetracing på nattestid, med fullstendig skreddersybare biler. Kan også spilles på nett med PS2 eller PC.
  Våren 2004

 5. Metal Gear Solid 3: Snake Eater (PS2)
  Snake er tilbake, og denne gangen går ferden inn i jungelen. Spillet er fortsatt et stykke unna, men de lange demonstrasjonsfilmene vi fikk se indikerte at dette blir vel verdt ventetiden.
  Høst 2004

 6. Prince of Persia: The Sands of Time (PC, PS2, Cube, Xbox)
  En gammel slager våkner til live. Men du trenger ikke være gammel PoP-veteran for å like UbiSofts nye Sands of Time – vi ble umiddelbart hekta bare etter et par sekunders spilling. Episke arabiske eventyr, nå for første gang med Bullet Time!
  Vinter 2003
 7. Full Throttle II: Hell on Wheels (PC, PS2, Xbox)
  Lucasarts er snart ferdig med oppfølgeren til det klassiske eventyrspillet Full Throttle, og vi gleder oss umåtelig til å se om den gamle magien fortsatt er tilstede.
  Vinter 2003

 8. B.C.(Xbox)
  Nok et herlig originalt spillkonsept fra Lionhead Studios. B.C. er en intrikat steinalder/primat-simulator, med en hel drøss nye spillmekanismer og fiffigheter. Målet er å nå den høyeste fjelltoppen, og gjøre ditt ypperste for stammens overlevelse.
  2004

 9. World of Warcraft (PC)
  Svært mange MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Games) ble vist frem på E3 2003, men fremdeles ligger World of WarCraft an til å bli en av de aller beste. La oss bare håpe perfeksjonistiske Blizzards ikke lar det drøye så altfor mange år…
  2004?

 10. SSX 3(PS2, Cube, Xbox)
  Flere supertriks, større baner, mer frikjøring, og masse pulver. PS2-utgaven kan man også spille på nett. Tredje inkarnasjon av verdens villeste snowboard-spill vil nok få gjennomgå i de tusen hjem i vinter.
  2003

Blant andre titler vi fattet spesiell interesse for kan nevnes Ratchet & Clank 2, Onimusha 3, Tony Hawk’s Underground, Anarchy Online: Shadowlands, Gran Turismo 4, Men of Valour: Vietnam, Medal of Honor: Rising Sun, StarCraft: Ghost, Return of The King, The Sims 2, Deus Ex 2: Invisible War, Middle Earth Online, Vampire The Mascerade: Bloodlines, Mario Kart: Double Dash!, Rebel Strike: Rogue Leader III, Armed & Dangerous, Star Wars: Galaxies, Geist, og mange, mange fler…

(Vedr. Doom III: Mange spør meg om dette, og hvorfor spillet ikke står på listen. Forklaringen er simpelthen at det eneste som ble vist av Doom III på E3 i år var en trailer for Xbox-versjonen av spillet. Dette spillet ligger fremdeles veldig høyt oppe på «vi gleder oss»-lista, men gjorde altså ikke noe spesielt utav seg i forbindelse med årets messe).

Du finner ellers en komplett oversikt over ITavisen.nos dekning av E3 2003 på lenkesamlingen i bunn av denne artikkelen.

Annonse
Stikkord: spilltester