Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pioneer med DVD+RW

Pioneers har kjempet for DVD-RW. Men nå kjøper de lisenser for DVD+RW fra erkefienden.

DVD RW krig
DVD-stasjonen DVR-A06 slippes i USA i juni og skal koste 329 dollar. Formatene som støttes er DVD-R, DVD-RW, DVD+RW, CD-R og CD-RW. DVD+RW inkluderer støtte for DVD+R-medier.

Fjerner forvirringen

DVR-A06 er en intern PC-DVD-stasjon, men en ekstern stasjon vil trolig være klar i løpet av tre til fire måneder, melder Cnet.

Salgs- og markedssjef i Pioneer, Andy Parson, sier det har vært en del forvirring rundt de ulike DVD-formatene, og at dette er et initiativ som skal fjerne forvirringen og få fart på salget av DVD-brennere.

Standardiseringskamp

Kampen om fremtidens DVD-standard har til nå vært en kamp mellom DVD-Alliance, som støtter DVD+RW, og DVD Forum, som har forsøkt å vinne innpass med DVD-R, DVD-RW og DVD RAM.

Stillingen snudde

I DVD-Forum inngår blant annet Pioneer, Panasonic og Apple. De var først ute med sitt format og fikk dermed et solid forsprang. Men da Microsoft sa de ville støtte DVD-alliance, og PC-gigantene HP og Dell sa det samme spådde flere analytikere at DVD+R/RW ville bli fremtidens sandardformat.

Flere støtter flere

I ettertid har imidlertid Microsoft sagt at de vil bygge inn støtte for alle de store formatene i sitt neste operativsystem. Sony var tidlig ute og lanserte en DVD-brenner med støtte for begge format allerede sent i 2001. Nå går altså Pioneer samme veien.

Pioneer går ikke inn i DVD-Alliance, men vil betale royalties for å bruke DVD+RW-teknologi. Hvor mye Pioneer må betale for rettighetene vil Parson ikke si.

Stikkord: lydogbilde