Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Ny nettorm tar sitt eget liv

Et nytt virus sprer seg nå raskt. Men plagen vil trolig være over ved månedsskiftet. Da tar ormen sitt eget liv.

Virusmonster
Ormen Palyh, også kalt Mankx, sprer seg raskt via den falske adressen [email protected] Ormen karakteriseres av sikkerhetsselskapene som høyst iherdig. Men på en fareskala fra en til fem der fem er mest alvorlig, er det ingen av sikkerhetsselskapene som gir Pahly mer enn en treer.

Ødelegger ikke maskinen

Ormen i seg selv skal ikke være skadelig, melder Symantech. Pahlys hovedoppgave er å markedsføre seg selv. Og mottar du ormen etter 31. mai vil den ikke starte opp. Den kommer med andre ord til å ta sitt eget liv etter denne datoen, sier Daniel Zatz i Computer Associates.

Ormen sender seg selv til alle e-postadresser den finner i filer med endingene .txt, .wab, .dbx, .htm, .html eller .eml.

Stikkord: internett, virus