Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kodak og HP gir opp minilab

Kodak og HP ville lage en automat der brukerne raskt og rimelig kunne få digitale bilder på ordinært fotopapir. Nå gir de opp.

I tre år har de to selskapene jobbet for å finne frem til en løsning der kundene selv kunne fremkalle sine digitale bilder på fotopapir. Prosjektet ville generere en halv milliard dollar i årlig omsetning, hevdet selskapene tidligere.

Går for hjemmeprintere

Nå mener de at det ikke er nok å tjene på å fortsette samarbeidet. HP vil i stedet satse på å gjøre hjemmeprinteren til fotolaboratorium.

Fotofremkallingsmaskinene skulle gjøre fremkalling av digitalbilder enklere, billigere og ikke minst mer tilgjengelig for folk flest. Men prosjektet avsluttes uten at en eneste maskin rakk å bli ferdig utviklet.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, lydogbilde