Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nett-toalett sant likevel

For andre gang i løpet av ett døgn snur Microsoft i den etter hvert noe illeluktende historien om nett-toalettet.

Siste versjon fra Redmond er at Microsoft seriøst vurderte å lansere et toalett med Internett-konsoll. Men at de skrinla fra ideen da de fikk tenkt seg om.

I går ettermiddag uttalte de at alt sammen var en spøk fra britisk MSN, som 30. april la ut en melding om at slike toaletter ville bli prøvd ut på festivaler i England i sommer.

I løpet av natta fikk pipa en helt annen låt.

Brannslukking

Natt til i dag drev MSN intens brannslukking i amerikanske medier. Nå heter det at ideen ble seriøst vurdert ved hovedkvarteret i Redmond, men forkastet. Toalettet skulle være en del av en PR-kampanje for å markedsføre MSN på uvante steder.

Samme kampanje har tidligere brukt benker i Londons parker og strandstoler i Sør-Frankrike som tilknytningspunkter for Internett og MSN.

PR-tabbe

Toalett-affæren er nå i ferd med å bli en PR-tabbe av dimensjoner for Microsoft. Det som alle først så på som et artig forslag, ble helt uten humor tatt livet av. Deretter sier man like gravalvorlig at det var sant likevel.

PR-eksperter vil trolig mene at det beste hadde vært best om nett-dassen hadde fått dø i fred, og at man ikke hadde sagt noe som helst før journalister hadde begynt å etterlyse den. Hvilket ikke er sikkert at de ville gjøre.

Stikkord: Maskinvare, programvare, windows