Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Winzip bryter 4 GB-grensen

Neste generasjon av WinZip har støtte for 256-bits AES-kryptering. Samtidig kan man komprimere til filer større enn 4 GB.

WinZip 9

AES er en forkortelse for Advanced Encryption Standard og er en erstatter for DES (Data Encryption Standard), som beytter 56 bit til kryptering. AES-krypteringen som finnes i WinZip har mulighet til å operere med både 128-bits og 256-bits kryptering.

64 bit

I tillegg kommer selskapet til å frigi spesifikasjonen for sin AES-støtte slik at også andre kan implementere denne i sine komprimeringsverktøy. En meget aktuell forbedring med nye WinZip er at den er bygget på 64-bits format. I praksis betyr dette at man ikke har begrensningen på 4GB og 65535 filer i arkivet som man hadde tidligere.

Lanseres til jul

WinZip 9 foreligger enda bare i beta-versjon og endelig lansering vil skje innen årets slutt. Prisen for førstegangskjøpere vil være 29 amerikanske dollar, mens tidligere kunder som allerede har en engelsk versjon tilbys gratis oppgradering.


(Denne artikkelen er levert av hardware.no.)

Annonse
Stikkord: programvare