Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens CL50

Minitelefonen CL 50 fra Siemens skulle egentlig aldri komme på markedet i Norge. Når den like vel kommer er det fordi Siemens ser at den har et bra salgspotensiale.

Det første vi merker oss når vi pakker opp CL 50 er størrelsen. Telefonen er virkelig betydelig mindre enn sine konkurrenter. Dessuten ser vi at den har kamskjell-design med et lite display på fronten og at den har utvendig antenne.

Sjampisfarget

Vårt testeksemplar er sølvfarget med en svak gyllen glød. Lokket har et ovalt felt med klar plast innrammet av en smal stripe med krom. Det hele ser ganske elegant ut, selv om telefonen på ingen måte klarer å skjule at den er støpt i plast. Telefonen skiller seg like vel såpass fra mengden at den scorer godt på design.

Godt sammensatt

Når vi åpner telefonen låser telefonen seg i åpen stilling med et lite klikk. Hengslingen virker solid. Dytter vi litt ekstra hardt på toppen gir hengslingen noe etter. Du kan være ganske hardhendt uten at telefonen tar skade av det. Bunnpluggen er mindre enn på de øvrige modellene fra Siemens, så du kan ikke benytte samme tilbehør.

Ikke Java eller GPRS

Skjermen i topplokket er liten, men med god oppløsning. Bakgrunnsbelysningen er blå og ganske stilig. Menyen er den samme som i resten av 50-serien. Her er imidlertid verken Java eller GPRS.

CL 50 har flerstemte ringetoner. Og selv om telefonen er knøttliten har den kraftig og klar ringelyd. Også på samtalekvalitet er telefonen blant de bedre. De flerstemte ringetonene er begrenset til 4 kanaler.

CL50 er minst på det norske markedet.

Kjedelige spill

Ettersom telefonen ikke har Java er du låst til de innbygde spillene. Disse er «Funny Toggle» (et slags puslespill), «Musejakt» (slå mus i hodet når de stikker hodet ut av musehullet) og «Dancing» (følg trinnene til en pingvin som danser på skjermen). Blir du hektet på noen av disse spillene er du moden for en tur til psykolog.

Skjerm

Det finnes også bakgrunnsbilder til å legge på skjermen, men dette har begrenset verdi på en telefon med gråtoneskjerm og et display på snaut 17×24 millimeter (pixelområde).

Telefonen har ellers T9 for SMS, adressebok, telefonbok, planlegger, klokke, kalkulator, valutakalkulator, «huskelapp» og oversikt over utgåtte alarmer og avaler. Kalenderen er grafisk og kan vise en uke eller en måned om gangen. Det er forresten ikke helt sant. I månedsmodus må du trykke deg nedover skjermen for å få sett alle dagene.

Taster

Selv om telefonen er liten har den imponerende taster. Navigasjonstastene er rett nok små, men ellers er det ikke stort vanskeligere å betjene dette tastaturet enn det er med atskillig større telefoner.

Telefonen kan sende SMS-meldinger med inntil 1520 tegn (samensatt SMS). Du betaler like vel for en ny SMS hver gang du passerer 160 tegn.

Batteri

Batterikapasiteten er oppgitt til 220 timer standby eller 4,5 timer tale. Det er bra, særlig med tanke på hvor liten telefonen faktisk er (73x39x22 millimeter). Volumet er 58 ccm, og vekten 70 gram.

CL 50 har ikke Ir-port eller støtte for 1900-båndet (USA).

Skiller seg ut

Målgruppen for denne telefonen er definitivt ikke grovarbeidere med store labber. Men for damer som ikke vil at lommene skal bule er dette en telefon du ikke trenger håndveske for å gjemme bort. Vi snakker med andre ord om en telefon som det er gøy å eie fordi den skiller seg ut fra mengden.

Selv om den mangler en del av teknologien i de aller nyeste telefonene har den funksjoner nok til å dekke alle «normale» behov.

Stikkord: Mobil, testprodukt