Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Messenger 6.0-detaljer lekket

Microsofts populære chatteprogram MSN Messenger kommer i versjon 6 først 17. juli. Men flere detaljer har allerede lekket ut.

MSN Messenger
Neowin.net kan fortelle at den nye versjonen er sterkt forbedre i forhold til versjon 5, som nå er i bruk av millioner av chattere.

Passfoto

Blant annet får man nå muligheten til å legge inn bilde av seg selv i chatteprogrammet, slik man har kunnet gjøre i konkurrenten AOL Instant Messenger (AIM) lenge.

Det blir også økt støtte for webkamera. Morsomst er det kanskje likevel at Microsoft har lagt til hele 75 nye såkalte emoticons eller smileys- symboler som uttrykker stemninger og følelser mens du chatter.

Lag egne emoticons

Det blir til og med mulig å konstruere dine egne symboler, men det er uklart om disse må installeres også av mottakeren før de virker.

I dag er det relativt lite du kan gjøre med utseendet på programmet. Men i versjon 6 vil du kunne legge på egen bakgrunn, slik at du selv kan velge hva du skal se på mens du nett-prater med venner og kjente.

Endelig vil det nå være mulig å lagre nettpraten, en funksjon som også finnes i Mac-versjonen (og i AIM) allerede i dag.

Stikkord: internett, programvare