Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilen kan kræsje fly

Britiske luftfartsmyndigheter (CAA) har undersøkt om bruk av mobiltelefoner i fly virkelig er en sikkerhetsrisiko. Svaret er ja.

gardermoen/ fly.gif
Undersøkelsen ble gjennomført for å se om det var på tide å avskaffe forbudet mot bruk av mobiltelefoner i fly. Men i testene slo mobiltelefonene inn på flyenes elektroniske utstyr. Navigasjonssystemer ble forstyrret, instrumenter viste gale indikasjoner og telefonene forårsaket støy på kommunikasjonslinjene mellom fly og flytårn.

Av før innsjekk

På bakgrunn av oppdagelsene i undersøkelsen vil CAA anbefale at bakkepersonell oppfordrer flypassasjerer til å skru av sine telefoner allerede før de sjekker inn. CAA vil også forsøke å gjøre de private flyoperatørene mer oppmerksomme.

Det vil bligjennomført flere lignenede undersøkelser for å se hvordan andre typer ny teknologi kan påvirke flysikkerheten, melder NexsFox.

Du kan laste ned hele rapporten her.

Stikkord: Mobil