Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ladet mobilen i mikroen

Varme batterier avgir mer strøm en kalde. Men å varme opp batteriene i mikrobølgeovnen er ikke noe sjakktrekk.

mikrobølgeovn med IP
En mann i den australske byen Perth skal ha forsøkt å lade opp mobiltelefonen sin ved å legge batteriet i mikrobølgeovnen. Det endte med eksplosjon og full fyr på kjøkkenet, skriver Aftenposten på nett.

Hei sveis!

Brannvesenet var raskt på pletten og reddet mannens hus i bydelen Scarborough. Og bortsett fra tapet av mikrobølgeovn og mobiltelefon skal mannen ha sluppet fra episoden med skrekken og en ny snedig frisyre.

Dette er en påminnelse om at folk ikke bør putte andre ting enn mat i mikrobølgeovnen. Det inkluderer mobiltelefoner eller å forsøk på å tørke klær i ovnen, sier Alan Riley, talsmann for det lokale brannvesenet til avisen The Advertiser.

Stikkord: Mobil