Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Skuddpremie» på spammere

En amerikansk senator vil innføre belønning til de som sporer opp de som sender ut e-post ingen har bedt om.

Spam
E-post er blitt en del av vår livsstil. Men store mengder søppelpost truer denne livsstilen. Det vil den amerikanske kongressen ha en slutt på.

Blant forslagene som er fremmet er opprettelsen av et «do not spam»-register. Dette skal virke på samme måte som registeret mot uadressert reklame i posten. Tegner du deg i registeret vet avsenderne at du ikke ønsker reklamen, og du slipper (i teorien) å få uønsket reklame.

Belønning

Senator Conrad Burns vil gå lenger og ønsker å utbetale en belønning til de som kan hjelpe til med å oppspore en spammer (spammer = en som står bak masseutsendelse av e-post du ikke ønsker eller har bedt om).

Mot sammenbrudd

Elektronisk søppelpost er et sterkt økende problem. Bare i mars registrerte antispamselskapet Brightmail 6,7 millioner tilfeller av masseutsendelse av uregistrert e-post. Det er en økning på 78 prosent på ett år. Fortsetter dette vil e-postsystemene om ikke lenge bryte sammen, hevder teknologieksperter.

Forbud

Amerikanske myndigheter synes å være enige om at det må innføres strenge lover mot spam. I dag er det den enkelte stat som avgjør hva som er spam og hvordan spammere skal straffes.

Spam-filtere og forsøk på å skjule e-postadresser har så langt bare hatt begrenset nytte. Iherdige spammere har funnet metoder for å komme seg rundt slike hindringer.

Internasjonalt problem

Men strenge lover vil ikke ha noen innvirkning på spam som sendes fra andre land. Til syvende og sist er det teknologiske løsninger som må til for å få problemet under kontroll, skriver News.com.

Stikkord: internett, virus