Hopp til navigasjon Hopp til innhold
mp3virus

Platebransjen vil kræsje PC-en din

Plateselskapene sponser i stillhet utviklingen av programvare som vil sabotere datamaskinen din om du laster ned piratkopiert musikk.

mp3virus
New York Times skriver i en artikkel at platebransjens forsøk på å komme piratkopieringen til livs også beveger seg i grenseland for hva som er lovlig. I visse tilfeller kan slik programvare sabotere en datamaskin.

Trojaner

Det er mange ting du kan gjøre, og enkelte av dem er ganske stygge, sier Mack Morgenstein i programvareselskapet Overpeer til NY Times. Det kan være enkle ting som å viderekoble alle som forsøker å laste ned musikk til nettsteder der musikken kan kjøpes helt lovlig.

Låser maskinen

Men det kan også være mer alvorlige ting som å låse datamaskiner så de ikke kan kommunisere på Internett for en kortere eller lengre periode. Da vil brukeren måtte kjøre en omstart, men fare for å miste data som ikke er lagret.

Platebransjen kan også sabotere piratnettverkene ved å pøse på med «falske» musikkfiler.

Mottrekk

Dersom platebransjen går videre og faktisk lanserer programvare som saboterer datamaskiner vil det være det mest aggressive trekket mot piratkopiering så langt. Platebransjen kjemper en desperat kamp for å få stoppet piratkopieringen, som de hevder koster bransjen mer enn fire milliarder dollar hvert år.

Stikkord: fildeling, internett