Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Jukebox Zen 2

iPod-killer fra Creative

Creative kvesser nå klørne mot Apple. Deres svar på den nye, superslanke 30 GB-iPod er en my Zen Jukebox med 60 GB harddisk.

Jukebox Zen 2

I det siste har MP3-nyhetene stått i kø, og etter at Apple lanserte en ny og forbedret versjon av iPod, kunne ikke Creative bare sitte å se på. En ny versjon av Jukebox Zen med 60 GB var svaret Apple fikk fra en av sine argeste konkurrenter.

Billigere

Apples iPod har lenge vært ansett som kongen på haugen blant harddiskbaserte MP3-spillere, men Creative har i lengre tid forsøkt å konkurrere med sin Jukebox-serie. Jukebox Zen ble den første i denne serien av produkter som virkelig kunne bli en konkurrent til iPod, og har av mange blitt foretrukket, først og fremst grunnet at den er rimeligere i pris.

Når Apple lanserte sin oppgraderte versjon av iPod med opp til 30 GB lagringskapasitet var det bare et tidsspørsmål før Creative kom til å svare med en ny Zen. Rent funksjonsmessig er det ikke mye nytt å si om den nye Zen-spilleren, men en lagringskapasitet på det dobbelte av hva iPod kan stille opp med gjør at den er en reell konkurrent. Selv om iPod kanskje ser mer elegant ut, er det liten tvil om at 60 GB med musikk frister mange.

Bedre batteritid

Et annet argument Creative mener å ha med sin Zen er at den har betydelig bedre batterikapasitet enn iPod, og skryter av 14 timers sammenhengende avspilling, mot iPods 8-9 timer. Et argument som går i iPods sin favør er at den nye Zen-spilleren kun er annonsert i USB2-versjon, mens iPod har støtte for både USB2 og FireWire.

Det beste argumentet er nok likevel prisen: En 60 GB Zen skal ha en veiledende pris på $300, mens en 30 GB iPod (toppmodellen) selges for ca $400.

Spilleren er foreløpig kun lansert i USA. Når den vil komme til Europa er foreløpig ukjent.


(Denne artikkelen er levert av hardware.no.

Stikkord: lydogbilde