Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skole forbyr kameramobil

Ytrebygda skole i Bergen nekter elevene å ta med seg mobiltelefoner med kamera på skolen Snikfotografering i svømmehallen er årsaken.

Nokia 7650 kamera
Elever benyttet mobiltelefon med kamera i svømmehallen og la bildene ut på Internett. Det ble for sterk kost for rektor Rune Dolvik. Han har bestemt at ingen av skolens 465 elever får lov til å bruke slike telefoner i skoletiden.

Mobbing

Til Bergensavisen sier Dolvik at han frykter fotomobilene vil bli benyttet til å mobbe andre elever. – Telefonen kan brukes til å legge tekst og bilder rett ut på nettet til hele verden. Vi ser potensialet for de som ønsker å misbruke dette på mobbearenaen, sier Dolvik.

Vanskelig å stoppe

Også datatilsynet frykter misbruk av slike telefoner, men tror det er lite de kan gjøre for å stoppe snikfotografering. – Med slik teknologi i lommen er det fort gjort for en skoleungdom å ta et foto i dusjen, og så sende det videre på gøy, advarer informasjonssjef i datatilsynet Ove Skåra til Bergensavisen.

Ikke fritt frem

I Norge er det ikke forbudt å fotografere i det offentlige rom, men du kan ikke gjøre hva du vil, eller publisere bildene på Internett uten straffeansvar, sier han.

Annonse
Stikkord: Mobil